Boeren sluiten blokkades niet uit, voorafgaand aan overleg minister

VideoRIETMOLEN/EIBERGEN/HAAKSBERGEN/NEEDE  - Het is nog vreedzaam, de actie langs snelwegen en N-wegen overal in het land. Maar naarmate de impasse voortduurt waarbij de boeren zich in een hoek gezet voelen, neemt de onvrede verder toe. Blokkades worden niet uitgesloten, zo melden boeren langs de N18.

De Eibergse, Rietmolense, Haaksbergse en Needse boeren parkeren  maandagmiddag hun tractoren op de taluds van de N18 ter hoogte van de afslag Neede/Haaksbergen-Zuid  om daar een statement te maken. Ze vormen een schakel in een landelijke keten van acties. Die zijn bedoeld om het belang te onderstrepen van het overleg met landbouwminister Schouten dat om twee uur ingaat.

Woordvoerder Niels Leerink van de lokale actievoerders op de grens van Achterhoek en Twente wijst naar de vorig jaar in gebruik genomen nieuwe N18 onder het viaduct waar de boeren staan.  „Daar ís het al 100 kilometer per uur, waar op andere wegen door de stikstofproblemen de snelheid naar die snelheid terugmoet.”

De verzamelde boeren overwegen hun actie kracht bij te zetten door even een stukje de N18 over te rijden met hun tractoren. „Van hier tot de volgende afslag is maar een kort stukje; dan valt de hinder mee.”

Volledig scherm
Tractor met omgekeerde driekleur geposteerd langs N18 bij Rietmolen. © Peter Zandee