De Oude Mattheüs is deze maand de grootste huiskamer van Eibergen

VIDEOEIBERGEN - De Oude Mattheüs is deze maand de grootste huiskamer van Eibergen. Met livemuziek, kunst, cultuur en zingeving. Burgemeester Joost van Oostrum opende zaterdagavond December in the House.

Eigenlijk zou burgemeester Joost van Oostrum het zelf doen: abseilen van de kerktoren van de Oude Mattheüs in Eibergen. Maar de Berkellandse burgervader bleef zaterdagavond met beide benen op de grond, terwijl een professionele ‘stand-in’ aan de buitenkant van de toren naar beneden gleed.

  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.