Eibergse Nahdie verbindt festivals met vrijwilligers

VIDEOEIBERGEN - Iedereen kent het principe van de Zwarte Cross: verenigingen die met vrijwilligers bardiensten draaien en zo een leuk centje bijverdienen voor de clubkas. Andere evenementen willen dit ook. Nahdie ter Haar uit Eibergen gaat met haar nieuwe stichting organisatoren met vrijwilligers ‘connecten’.

Of het nu Dance Valley, de Zwarte Cross, Have a Nice Day, Huntenpop of  Tuckerville is;  Nahdie ter Haar uit Eibergen (26) is een echt ‘festivalbeest’. En: ze wil graag van haar passie haar beroep maken. Na de studie Digital Marketing aan Saxion Hogeschool studeerde ze daarom Leisure Management aan de Breda University. „Met als specialisatie Event Management. Als afstudeeropdracht onderzocht ik het imago en de identiteit van Het Over De Top Festival in Lichtenvoorde.”

  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.