Electrocar Eibergen gaat vanaf donderdag rijden

EIBERGEN - Het duurde even, maar vanaf donderdag 2 januari rijdt de Electrocar Eibergen. Met het elektrische voertuig vervoeren vrijwilligers ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in het dorp. 

Half november namen de vrijwilligers voor het eerst plaats achter het stuur van de Electrocar. Maar na de instructie en de eerste proefritten bleef het opvallende, witte karretje in de garage staan. 

Screening

„Het wachten was op een bankrekening”, zegt Frieda van Enk, voorzitter van de Stichting Electrocar Eibergen. Zonder eigen rekening kon de stichting de leverancier niet betalen, het voertuig niet op haar naam zetten en geen verzekering afsluiten. „De rekening vroegen we eind oktober aan, zodra de stichting was opgericht”, aldus Van Enk. „Maar de bank moet tegenwoordig allerlei onderzoeken doen om frauduleuze praktijken tegen te gaan. Die screening duurde tot vorige week.”

Parkeergarage

In de tussentijd regelde de stichting wel een aantal zaken, zoals de stalling. Het elektrische voertuig krijgt een plek in de parkeergarage van de woningcorporatie ProWonen aan de Bartelinksgang. Bovendien heeft de Belastingdienst een ANBI-status toegekend. Dat is fiscaal aantrekkelijk voor donateurs.

Munten

De eerste munten voor ritjes met de Electrocar zijn te koop in de winkel van het Eibergse woon-zorgcentrum De Meergaarden. Vanaf volgende week zijn ze ook verkrijgbaar bij de zorgorganisatie Estinea en bij boekhandel Gellekink. Met een muntje van 2,50 euro kan een retourrit worden betaald. Vijf munten zijn te koop voor 11 euro, tien munten kosten 20 euro. Tot 1 maart worden ook vrijwillige giften geaccepteerd. 

Ritten boeken

De Electrocar Eibergen rijdt van maandag tot en met zondag van 09.00 tot 18.30 uur in een straal van 6 kilometer vanuit het centrum, feestdagen uitgezonderd. Ritten boeken kan via het telefoonnummer 06 - 108 20 579. De vervoersdienst zoekt nog enkele vrijwillige chauffeurs.

Volledig scherm
De Electrocar Eibergen rijdt vanaf 2 januari in het dorp. De laagdrempelige vervoersdienst is bedoeld voor ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en mensen die tijdelijke slecht ter been zijn. © Frans Nikkels