Elektrocar prominent voorop in Eibergse carnavalsoptocht

VideoEIBERGEN - Een historische optocht in het jaar dat CV Waterrotn 55 jaar bestaat: een carnavalesk jubileum. Met een 0-jarige aan kop in de stoet: Elektrocar Eibergen, versierd met ballonnen, leidt de optocht.

Met het Zwikkelaarsplein als traditioneel strategisch centraal punt waar tijdens de doorkomst de praalwagen van CV Waterrotn geparkeerd staat, trok de jaarlijkse carnavalsoptocht zaterdagmiddag door het Eibergen of Rottngat, zoals het dorp tijdelijk heet.

De Elektrocar zoals die sinds kort door Eibergen rijdt met passagiers aan boord en een vrijwilliger achter het stuur, voorop in de Eibergse carnavalsoptocht.
Volledig scherm
De Elektrocar zoals die sinds kort door Eibergen rijdt met passagiers aan boord en een vrijwilliger achter het stuur, voorop in de Eibergse carnavalsoptocht. © Peter Zandee
Prins Bob en adjudant Rick hebben gezelschap van burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland.
Volledig scherm
Prins Bob en adjudant Rick hebben gezelschap van burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland. © Peter Zandee

Sleutel

Prins Bob en adjudant Rick van CV Waterrotn hebben gezelschap van burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland. Al heeft Van Oostrum voor de duur van het carnavalsfeest de sleutel van Eibergen aan de hoogheden overgedragen.  

Gemeentehuis

De vroegere gemeente Eibergen lijkt voor de duur van carnaval wel even terug: naast de vroegere gemeentesecretarie - de Villa Smits - staat dit jaar de centrale feesttent voor het carnavalsfeest opgesteld. Achter het kunstwerk ‘Carnaval der burgers’.

Feesttent achter het kunstwerk ‘Carnaval der burgers’, genoemd naar een boek van de Eibergse schrijver Menno ter Braak.
Volledig scherm
Feesttent achter het kunstwerk ‘Carnaval der burgers’, genoemd naar een boek van de Eibergse schrijver Menno ter Braak. © Peter Zandee