Nieuwe samenwerking Ellen Tackenkamp en Crescendo Neede luidt kerst in

VideoNEEDE  - Harmonieorkest Crescendo verzorgt zondagmiddag 22 december in de Grote Kerk een bijzonder kerstconcert met als muzikale gast zangeres Ellen Tackenkamp. 

De op jazz gespecialiseerde Tackenkamp was ooit jeugdlid van de Needse muziekvereniging. 

Crescendo stond het afgelopen jaar stil bij het 120-jarig bestaan. Toen tien jaar geleden het 110-jarig bestaan werd gevierd, was er ook al sprake van een vruchtbare samenwerking. Tackenkamp maakte toen indruk met een ‘Needse editie’ van het lied ‘Het dorp’ (zie video).

De van oorsprong Needse zangeres, bekend van Yes Sister/Jazz Sister en sinds kort ook deeluitmakend van Folk en Pop trio Woolf, zingt met begeleiding van Crescendo ‘Halleluja’ van Leonard Cohen. Crescendo voert ook Russian Christmas van Alfred Reed uit. Aanvang 14.30 uur, vrije gift.

Volledig scherm
Ellen Tackenkamp © Reinier van Willigen
  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.