Openluchttheater Eibergen: Kom bij ons oefenen, ruimte zat

VideoEIBERGEN - Berkellandse verenigingen en instellingen die vanwege de anderhalvemeterregel in de knel komen met hun oefenruimte, mogen gratis gebruik maken van het Openluchttheater Eibergen.

Het theater stelt het overdekte podium in de koepel, het swingplein en de tribunes beschikbaar. De toiletten zijn vanwege de coronaregels niet toegankelijk. 

Afstand bewaren eenvoudig

Het openluchttheater heeft veel parkeerplaatsen, een breed toegangshek en meerdere zij-ingangen. ‘Op die manier kan redelijk eenvoudig voldoende afstand worden bewaard’, stelt het theater in een persbericht.  

Iets terugdoen

Het beschikbaar stellen van oefenruimte is bedoeld voor non-profit organisaties, die niet uit de voeten kunnen met de beperking dat  1,50 meter afstand gehouden moet worden. ‘Op deze manier proberen wij indirect iets terug te doen richting onze donateurs, hun kinderen en Berkelland in brede zin’, aldus het bestuur.

Gemeente enthousiast

De gemeente Berkelland heeft volgens het openluchttheater enthousiast gereageerd op het initiatief. Clubs die interesse hebben om het theater te gebruiken kunnen een mail sturen naar algemenezaken@openluchttheatereibergen.nl . 

Emma Boertien

Tot zeker 1 juli mag het openluchttheater zelf geen publieke optredens organiseren. Als alternatief is het ‘Buitengewoon Podium’ opgezet. Solo-artiesten, zowel professioneel als amateur, doen in het theater korte performances, die vervolgens worden gedeeld op social media. Afgelopen zondag was het de beurt aan Emma Boertien, finaliste van The Voice of Holland. Haar optreden was de 18e bijdrage van het ‘Buitengewoon Podium’.

Het openluchttheater in Eibergen stelt in coronatijd zijn faciliteiten beschikbaar als oefenruimte.
Volledig scherm
Het openluchttheater in Eibergen stelt in coronatijd zijn faciliteiten beschikbaar als oefenruimte. © PR Openluchttheater