Overleden fietser in sloot is 82-jarige uit Laren

Het lichaam dat gisteravond in het water in het buitengebied van Laren (Gelderland) is gevonden, is van een 82-jarige man uit diezelfde plaats. De man is verdronken, zegt de politie. 

Het lichaam van de 82-jarige werd zondag rond 21.30 uur gevonden in het water, langs de Dwarsdijk. Een automobilist had de fiets van de man in de berm zien liggen. De automobilist probeerde de man nog te reanimeren, maar die hulp kwam te laat.

Noodlottig ongeval

Hoe het slachtoffer precies in het water terecht is gekomen, heeft de politie niet meer kunnen achterhalen. ,,Het is een noodlottig ongeval geweest’’, zegt een politiewoordvoerder. 

Duidelijk

Het is niet bekend hoe lang de man in het water heeft gelegen. Wel is duidelijk dat hij door verdrinking om het leven is gekomen. 

De man had geen verdovende middelen genomen. 

Volledig scherm
© © News United/jan Willem Klein Horstman
  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.