Het Rekkense bloemencorso in 2019. @ Frans Nikkels
Volledig scherm
Het Rekkense bloemencorso in 2019. @ Frans Nikkels © Frans Nikkels

Rekken last het bloemencorso nog niet af

videoREKKEN - Het bloemencorso in Rekken wordt voorlopig nog niet afgelast vanwege het coronavirus. Het besluit over het wel of niet doorgaan valt eind mei.

„Het spant erom”, zegt voorzitter Ben Hasselo van het Rekkens Volksfeest. „We hebben het voornemen om het corso door te laten gaan, al dan niet in aangepaste vorm. Maar dat ligt helemaal aan hoe de situatie zich de komende tijd ontwikkelt.”

Vorige week werd bekend dat er dit jaar een streep gaat door de  bloemencorso’s in Lichtenvoorde en Zundert. Hasselo begrijpt dat in die plaatsen al eerder een besluit is genomen. „Daar zijn de wagens veel groter en beginnen ze veel eerder met de bouw dan wij. Onze wagenbouwgroepen zijn kleiner, dat is ook een belangrijk verschil. Bovendien komen hier minder mensen naar het corso kijken.” 

De Dahliatuin bij de Piepermolen in Rekken wordt ook dit jaar weer ingeplant, ondanks het coronavirus.
Volledig scherm
De Dahliatuin bij de Piepermolen in Rekken wordt ook dit jaar weer ingeplant, ondanks het coronavirus. © Henk Bos

Dahlia’s wel planten

Het bestuur van het Rekkens Volksfeest raadt de twaalf wagenbouwgroepen hoe dan ook aan om de dahliaknollen zoals gebruikelijk eind april te planten. Hasselo: „Dat is verstandig, je kunt de knollen niet overhouden. Al moeten de groepen uiteindelijk zelf beslissen wat ze doen.”

Tuin bij de molen

De Dahliatuin bij de Rekkense Piepermolen wordt in elk geval wel ingericht. „Dat kun je zo doen dat je niet met te veel vrijwilligers tegelijk bezig bent en voldoende afstand houdt tot elkaar.”

Het Rekkens Volksfeest staat in principe voor 26, 27 en 28 augustus op de agenda. Net als in Rekken valt ook in Beltrum en Winterswijk pas later het besluit over het wel of niet doorgaan van het bloemencorso.

Vorig jaar zag de corso in Rekken er zo uit: