Rietmolen dingt mee naar titel ‘Dorpshuis van het jaar’

videoRIETMOLEN - Dorpsaccommodatie Rietmolen (DAR)  is in de race voor de titel Dorpshuis van het Jaar. Maandag ontvingen DAR-vertegenwoordigers de vakjury van de dorpshuisverkiezing. De campagne is vooral Rietmolenpromotie, vinden de vrijwilligers.

De verkiezing Dorpshuis van het Jaar is een Gelders feestje, met Leefbaarheidsalliantie Gelderland, de provincie Gelderland en de provinciale zender Omroep Gelderland als dragers. De omroep filmde zaterdag in Rietmolen, in aanloop naar een uitzending rond de aftrap van de internet-stemronde op 8 december.

  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.