Volledig scherm
Koninklijke Erepenning voor de Bibliotheek Hengelo. Vlnr Wethouder Bas van Wakeren, René Siteur (directeur bibliotheek) en burgemeester Sander Schelberg. © Gemeente Hengelo

100-jarige bibliotheek in Hengelo krijgt Koninklijke Erepenning

HENGELO - De bibliotheek heeft vandaag tijdens de feestelijke opening van het 100-jarig jubileum een Koninklijke Erepenning ontvangen. 

Burgemeester Sander Schelberg reikte vanmiddag niet alleen de Koninklijke Erepenning uit, de bibliotheek ontving ook de stadspenning van Hengelo. De burgemeester roemt de bieb om haar brede functie: „Bibliotheek Hengelo is een belangrijk onderdeel van de Hengelose samenleving. Het is niet alleen een uitleen- en informatiecentrum, maar ook een ontmoetingsplaats. Er wordt een kopje koffiegedronken, een tijdschrift gelezen, gestudeerd, een computercursus of taalles gevolgd. De bibliotheek is er voor iedereen.”

Bibliotheekdirecteur René Siteur vindt de erepenningen bijzonder: “We zijn trots op deze erkenning voor onze Bibliotheek. Een mooie waardering voor alle huidige medewerkers en vrijwilligers, maar ook voor de oud-collega’s.”

Feestprogramma

De bibliotheek staat de hele maand september in het teken van het jubileum. Er worden allerlei speciale activiteiten georganiseerd. Zo zijn onder andere Maarten van Rossem, Aaf Brandt Corstius en Özcan Akyol te gast.

1Twente sprak maandag met René Siteur, directeur Bibliotheek Hengelo. Beluister het gesprek hieronder terug.  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.