Afname ‘extreme druk’ volgens studenten UT broodnodig

VideoENSCHEDE - Studenten van de Universiteit Twente zijn het met elkaar eens: de lagere studiepunteneis voor het eerste studiejaar is een goede ontwikkeling. Een afname van de ‘extreme studiedruk’ is volgens hen broodnodig.

Onzekerheid onder studenten

Volledig scherm
Peter Schroten: 'De studiedruk in combinatie met de afschaffing van de studiebeurs geeft veel stress.' © Aileen Slot

Student Peter Schroten (23) uit Hasselt vindt een reductie van het aantal punten dat studenten moeten halen om te ontkomen aan een negatief studieadvies, een goede zaak. De zesdejaars Informatica-student weet dat veel studenten last hebben van de extreme studiedruk.

„Studenten moeten te veel doen. De studiedruk in combinatie met de afschaffing van de studiebeurs geeft veel stress. Studenten die niet nominaal studeren, denken vaak dat ze het niet kunnen”, is de duidelijke mening van Peter, die zelf klachten ervoer vanwege de enorme druk.

Hij heeft veel gehad aan studiebegeleiding. „Daar had ik eerder mee moeten beginnen.” Peter vindt het moeilijk om in te schatten of de motivatie van studenten hetzelfde blijft, wanneer er sprake is van een lagere studiepunteneis. „Maar, het kan eerstejaarsstudenten wel verleiden minder voor hun studie te doen.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.