Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Algeheel vuurwerkverbod in Enschede? D66 wil debat

AudioENSCHEDE - Na de vuurwerkdialoog van een paar jaar geleden zou Enschede een stap verder moeten zetten: een algeheel verbod. D66-fractievoorzitter Gertjan Tillema gaat daar in de raad een debat over aanvragen. „Ik ben klaar met de overlast.”

De gemeenteraad van Enschede zou zich moeten uitspreken over de wenselijkheid van een vuurwerkverbod, bij voorkeur in de vorm van een landelijke verordening. D66’er Gertjan Tillema is van plan een debat in de raad over deze kwestie aan te vragen. Aanleiding is het aanhoudende afsteken van vuurwerk in de stad en de overlast en schade die dat oplevert.

Groeiende ergernis

Tillema gaf zaterdagavond op Twitter blijk van zijn groeiende ergernis over het afsteken van vuurwerk in Enschede. Hij zat toen thuis, toen hij niet voor het eerst schrok van de oorverdovende knallen in de buurt. ‘2 november en alleen al vanavond minimaal 15 keer vuurwerk afgestoken. Bekijk het maar, tijd voor een totaalverbod op vuurwerk. Met je geleuter over tradities’, liet hij geïrriteerd weten op het sociale medium.

1Twente sprak met Gertjan Tillema, onder meer over zijn ‘chagrijnige tweet’:

„Ik vind dat het zo langer niet kan en dat we als stad een stap verder moeten zetten”, zegt Tillema. Daarmee doelt de D66’er onder meer op de afspraken die een paar jaar geleden zijn gemaakt tijdens de zogeheten G1000, de vuurwerkdialoog die medio 2017 op initiatief van burgemeester Onno van Veldhuizen werd gehouden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.