Volledig scherm
Winnaar Bij Flip © Instagram ProefEet

Bij Flip wint publieksprijs tijdens Proef Eet in Enschede

AudioENSCHEDE – Bij Flip en Kosie zijn in de prijzen gevallen tijdens de 34ste editie van Proef Eet in Enschede. Kosie legde zaterdagavond beslag op de Gouden Duyt. Hun heilbot met sweet corn puree, verse mais, chorizo en basilicumolie viel bij de vakjury het meest in de smaak. De publieksprijs ging zondag naar Bij Flip, het voormalige Eetcafé CP

Kosie lost SamSam af als winnaar van de Gouden Duyt. De winnaar van dit jaar werd tijdens de vorige editie van Proef Eet nog uitgeroepen als beste nieuwkomer. Boenders Catering won samen met het Wilminktheater de Zilveren Duyt. De Bronzen Duyt ging naar de Hanninkshof. 

De prijs voor de beste Styling werd gewonnen door Mattie's Grill Meats San Remo, terwijl Bistro en Wijnbar BRUUT werd gekozen als beste Nieuwkomer. Deze zondag wordt nog de publieksprijs uitgereikt.

De gerechten van de deelnemers werden zaterdag beoordeeld door de vakjury. Deze bestond uit Frederick van Emstede, Laura van Beest, Olivier Lieshout, Jan-Willem Hofsté, Mariël van Unen en Marion Olde Dubbelink. Bij de beoordeling lette de jury op verschillende aspecten, van creativiteit tot gastvrijheid.

Radio

1Twente sprak eigenaresse Moniek Eberhard van Kosie op de radio. Beluister het fragment hieronder. 

Volledig scherm
Het team van Kosie proost op de winst van de Gouden Duyt. © Facebook Moniek Eberhard

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.