Volledig scherm
prentenboek brandweer Twente © Thomas van Oostrum

Brandweer Twente maakt prentenboek voor kleuters: ‘Oei, de taart’

AUDIOENSCHEDE - Brandweer Twente heeft een prentenboek voor kleuters gemaakt met een spannend brandweerverhaal. Brandweerlieden gaan het volgende week tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen.

“Door voor te lezen aan de allerjongsten slaan we eigenlijk twee vliegen in één klap”, aldus Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente. “We ontwikkelen het taalgevoel bij de kinderen en we werken samen aan een brandveilige generatie.”

Spannend

Het initiatief voor het prentenboek komt van Brenda Borgers, medewerker Brandveilig Leven. Brandweerlieden doen al jaren mee aan de voorleesdagen, maar pakken dan een boek dat wordt aangereikt door de organisatie. De brandweer merkte daarbij dat de jonge kinderen de brandweer heel spannend vinden.

Taart

Dus zette Borgers een eigen verhaal op papier en noemde het ‘Oei, de taart’. Borgers: “Het gaat over kleuter Fleur die haar verjaardag wil vieren. Helaas verbrandt de taart in de oven en is er bijna brand, waardoor de brandweer bij Fleur thuis komt. Uiteindelijk loopt alles natuurlijk goed af”.

Het verhaal is geïllustreerd door Thomas van Oostrum. Vanaf volgende week woensdag gaan brandweerlieden op 240 van de 280 basisscholen het voorlezen. De aftrap is bij de openbare basisschool Roombeek.

1Twente sprak met Brenda Borgers, de schrijfster van het boek. Beluister het interview hieronder terug. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.