Chinese scholieren in Enschede: 'Ze fietsen gewoon midden op straat'

VideoENSCHEDE - Kunst is het centrale thema van het bezoek deze week van Highschool #15 uit Dalian (China) aan het Bonhoeffer College in Enschede. De Chinese scholieren verblijven van woensdag tot en met zondag bij gastgezinnen in de stad.

Bij de reis van de scholieren uit Dalian gaat het om een tegenbezoek. Enschede onderhoudt sinds 2009 een stedenband met de 7 miljoen inwoners tellende Chinese havenstad. Vorig jaar brachten leerlingen van de locaties Van der Waalslaan en Bruggerstraat van het Bonhoeffer College aan Highschool #15 in Dalian. Zeventien leerlingen van beide Bonhoeffer-locaties met Chinees of tekenen in hun vakkenpakket laten de Chinese scholieren de komende dagen kennismaken met de Nederlandse cultuur en het tekenonderwijs.

Tegenbezoek

Highschool #15 en het Bonhoeffer College sloten eerder al een samenwerkingsovereenkomst, die nu tot het tegenbezoek van de Dalian-delegatie aan Enschede leidt. De Chinese scholieren verblijven de komende dagen in gastgezinnen in Enschede. „De leerlingen gaan door deze reis veel van elkaar leren. Niet alleen op het gebied van de beeldende kunst maar ook van elkaars leefwereld", aldus projectleider en docente Maureen Zonnebeld.

De Chinese en Nederlandse leerlingen volgen niet alleen lessen biologie, tekenen, muziek en gym op de locatie Van der Waalslaan, maar gaan ook samen buiten schilderen in Delden. Verder brengen zij een bezoek aan De Museumfabriek en het stadhuis in Enschede. Voordat de Chinese groep afreist naar Brussel en Parijs, wordt eerst nog melkveebedrijf Erve Broam aangedaan. Daar krijgen de leerlingen een rondleiding en gaan zij de strijd met elkaar aan tijdens een wedstrijd koe melken. 

Volledig scherm
Still uit video © 1Twente

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.