Volledig scherm
Dennis Schouten en zijn programma Terug naar de Regio © Powned

Dennis Schouten vond provincieshow ‘echt vreselijk’

AudioENSCHEDE - Er komt geen tweede seizoen van de tv-show Dennis terug naar de regio. „Dat ga ik voor geen goud meer doen, ik vond het vreselijk om te maken”, vertelt presentator Dennis Schouten uit Glanerbrug op 1Twente.

De brutale tv-verslaggever uit Glanerbrug maakte vorig jaar november eenmalig een tv-show waarin de provincie centraal stond. In het programma ging Schouten met bekende Nederlanders terug naar hun geboortegrond, als een soort ‘ode aan het leven buiten de Randstad’.

„Het was mij te veel human interest en dat gaat mij te langzaam”, blikt Schouten nu terug. „Het mag van mij wel iets meer rennen en vliegen zijn. Dit programma was me niet op het lijf geschreven. Het trekt me gewoon niet. Als je een voetbalpresentator ineens een quiz laat doen, dan zie je ook dat het niet werkt”, vertelde hij op 1Twente:

Randstad

Schouten woonde zelf ook enige tijd in de Randstad, maar kwam ‘op hangende pootjes’ terug naar zijn geboortegrond Glanerbrug. Toch is de tv-presentator onlangs weer verhuisd, ditmaal naar Almere. „Maar ik kom nog wel ieder weekend terug naar Twente, want de heimwee is groot.”

Ondertussen is Schouten druk bezig met het nieuwe tv-programma Onrecht, dat hij samen maakt met radio-dj Bram Krikke. Wanneer het programma uitgezonden gaat worden, is nog niet bekend. Schouten: „We willen midden oktober op zender, maar het kan best zijn dat het nog uitgesteld gaat worden.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.