Een vis is een hamster in Enschedees studentenhuis 'Temptation' Phenix

VideoENSCHEDE - Danique Damen springt samen met Nina Gesthuizen op de bank om enthousiast maar bescheiden uit te leggen wat huize Phenix een mooie woonplaats maakt. En dat is eigenlijk precies dat: samen de avonden doorbrengen op die u-vormige bank onder het geschilderde huislogo. Het liefst met de televisie, Nintendo Wii en het spel 'Just dance' ('want we kunnen niet dansen') aan.

Dat klinkt als een recept voor een knus maar wel saai huis. Dat is allerminst waar. Hoe meer Danique en Nina nadenken over wat ze doen, hoe duidelijker het wordt dat het huis leeft. Behalve dat de dames samen koken, film kijken en stappen, hebben ze graag bezoek over de vloer. 

Huisborrels

Het huis is door het jaar heen meermaals open voor publiek. "Wij houden huisborrels", zegt Danique. "Dan benaderen we de huizen in de buurt om bij ons kennis te maken. Ze moeten dan ook in ons boekje schrijven. Dat gebeurt al sinds 2012. Zo zetten wij ons als studentenhuis graag op de kaart. En binnenkort regel ik dates voor mijn huisgenoten. Ik ben de enige met een vriend. We houden dan een date night hier: Temptation Phenix."

Huize Phenix in de Delistraat is ook een Stukahuis: een locatie voor studentenhuiskamerfestival StukaFest. Het huis neemt de ontvangst van bezoekers op zich. "Vorig jaar hadden we dansers", zegt Nina. "Die dachten dat het huis een stuk groter was. Dus het werd een erg knusse voorstelling. We keken uiteraard vanaf de bank naar de spelers."

Om te zorgen dat die gezelligheid gewaarborgd blijft, is er wel een streng doch rechtvaardig huisbeleid. Wie zich niet aan het schoonmaakrooster houdt, krijgt een streepje en zal boeten. Die gestuurde zorgzaamheid voor een schoon huis houdt tot dusver het leefplezier optimaal. Voor de kamer die in oktober vrijkomt, zoeken ze dan ook een huisgenote die gezellig op de bank erbij komt zitten.

Temptation Phenix

Huizen die willen borrelen of mannen die zich willen opgeven voor Temptation Phenix kunnen een mailtje sturen naar damendanique@gmail.com. Voor de kamer: zie Kamernet.

Volledig scherm
Huize Phenix: Danique Damen en Nina Gesthuizen © Bran Remie

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.