Enschedees gezin leeft voor RTL-programma twee weken bij de amish in Ohio

VideoENSCHEDE - De godvrezende amish, met al hun tradities, in paard-en-wagen op de weidse vlakten van Ohio. De Enschedese familie Voets, achter de frituur in Restaria Boswinkel. Wat kunnen ze van elkaar leren? 

Ver van huis, heet het nieuwe programma waarmee RTL4 vanavond aftrapt. Vier Nederlandse gezinnen brengen twee weken door bij amish-families op het platteland van de Amerikaanse staat Ohio, om daar weer terug te komen tot de kern: het gezin. Geen telefoon of televisie, geen auto’s. In plaats daarvan vijf keer per dag lezen uit de Bijbel en een zee van tijd voor elkaar.  

De familie Voets uit Enschede is één van de vier gezinnen. Edwin (51) en Nathalie (51) hebben drie kinderen - Mitchel (24), Jeffrey(20) en Jennifer (19)- en zijn eigenaar van de prijswinnende cafetaria Restaria Boswinkel. Een horecagezin, dat al tientallen jaren het lekkerste patatje bakt, maar in alle drukte soms langs elkaar heen leeft. Zoon Mitchel gaf het gezin op. Vader en moeder waren overrompeld, maar gingen al snel overstag. „Het was natuurlijk een verrassing dat Mitchel ons had opgegeven, maar ik heb het nooit gezien als iets negatiefs”, zegt Edwin. „Ik zag het als de boodschap: wij hebben een superleuke jeugd gehad, we zouden alleen willen dat we iets meer tijd voor elkaar hebben.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.