Volledig scherm
PREMIUM
Er ligt beslag op het zakenimperium van Gerard Sanderink omdat hij weigert dwangsommen te betalen aan zijn ex Brigitte van Egten. © Carlo ter Ellen

Ex legt bom onder miljoenenimperium Sanderink

AudioENSCHEDE - Brigitte van Egten zet haar ex Gerard Sanderink het mes op de keel. Ze heeft beslag laten leggen op alle aandelen van zijn miljoenenimperium. Daarmee komt Sanderinks zeggenschap over zijn bedrijven Strukton, Centric en Antea in gevaar.

Topondernemer Sanderink werd door de rechter veroordeeld om een dwangsom te betalen, omdat hij onterecht beschuldigingen over Van Egten rondstrooide. Hij weigerde dat, dus heeft Van Egten nu beslag laten leggen op zijn privérekeningen en op de certificaten van de Stichting Administratiekantoor (STAK) Sanderink Investments. Deze stichting oefent het stemrecht uit over de gecertificeerde aandelen van al zijn bedrijven. Tot nu toe heeft Sanderink als enig bestuurder van de STAK alle zeggenschap over die aandelen. Maar worden de certificaten verkocht, dan raakt hij die alleenheerschappij kwijt. Volgens de normale procedure bij een executoriale beslaglegging heeft Sanderink een tot twee weken om over de brug te komen en Van Egten te betalen. Zo niet, dan zal de deurwaarder de verkoopprocedure voor de STAK-certificaten beginnen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.