Haai Zed verrast Basisschool Buurse met zwemtrofee

videoBUURSE – Gejuich en geroep als het bezoek er aan komt lopen. En natuurlijk de begroeting: „Haaaaai!” Want het is mascotte Zed, de haai van Zwembad De Wilder in Haaksbergen, die samen met badjuf Rosalie van Blanken de hal van de basisschool Buurse binnenloopt.

De school krijgt dit hoge bezoek in verband met de wisselbeker van de zwemvierdaagse, die dit jaar naar Buurse gaat. Net als vorig jaar. En het jaar daarvoor. En het jaar dáárvoor. En nog heel veel andere jaren.

Omdat het, opnieuw, het derde jaar op rij is, mag de school de wisselbeker definitief behouden, net als nog drie andere bokalen, die met al die zwemvierdaagsen zijn gewonnen.

Overigens betekent dat niet dat Buurse over de beste jonge zwemmertjes beschikt. Maar vooral over de meest enthousiaste zwemmers. Relatief gezien dan. Want de beker gaat elk jaar naar de school met het hoogste percentage deelnemers. En met 9 vierdaagse-zwemmers was de kleine dorpsschool het best vertegenwoordigd.

En dat ligt vooral aan de kinderen zelf, zo blijkt. „We zijn daar zelf niet zo heel erg hard mee bezig”, verklapt directeur Juliët Elsinghorst. „Wij hangen posters op en delen flyers uit. De kinderen doen dat in hun vrije tijd. We hebben vooral en groep enthousiast ouders die daar voor zorgen.”

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Enschede e.o.