Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Horecazaken in Enschede zetten regenbooggerecht op de kaart

AudioENSCHEDE - Horecazaken in Enschede zetten dit jaar een speciaal regenbooggerecht op de menukaart tijdens de Regenboogdagen. Met deze actie willen de zaken laten zien dat ook daar lhbt’ers welkom zijn. 

De deelnemende zaken zijn herkenbaar aan een poster en zij zullen ook een regenboogvlag uithangen. Er doen meer dan veertig zaken mee, maar de organisatie roept nog steeds bedrijven op om ook mee te doen.

Tijdens de Regenboogdagen wordt in Enschede extra aandacht gegeven aan de acceptatie van de lhbt-gemeenschap; lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. De Regenboogdagen zijn van donderdag 11 tot en met zondag 14 oktober. Op het programma staan onder meer ook exposities, feesten en een regenboogwandeling. Het evenement is een vervolg op de Coming-Outweek.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.