In Enschede ontwikkelde robot maakt in een mum van tijd een chemokuur

VideoENSCHEDE - Chemokuren prepareren is nauwkeurig en zwaar handwerk. Ook omdat de apotheker dan met giftige stoffen werkt. Het Enschedese bedrijf SmartCompounders heeft nu een machine ontwikkeld, die de medicatie voor kankerpatiënten volautomatisch produceert.

Het principe is even eenvoudig, als voor de hand liggend. Op tafel staat een stellage waarin een geleider met een robotkop na een druk op de knop van links naar rechts schuift en terug. Aan de zijkant hangen spuiten die met vloeistof worden gevuld. Vervolgens koerst de robot richting de infuuszakken en spuit deze vol met het vloeibare medicijn.

  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.