Volledig scherm
© Twente Verenigt

Ledenvereniging hekelt tv-optredens Verbeek en Van Halst: ‘Alles opzij voor onze club!’

VideoENSCHEDE - De FC Twente-ledenvereniging Twente, verenigt! is zondagavond met een statement gekomen. Daarin wordt 100 procent focus op lijfsbehoud geëist. Ook wordt expliciet aan de Raad van Commissarissen gevraagd om ‘de komende week de noodzakelijke consequenties te trekken op voetbaltechnisch gebied’. 

Het is de supporters een doorn in het oog dat trainer Gertjan Verbeek en commercieel- en technisch directeur Jan van Halst met regelmaat op tv te zien zijn en daar hun mening geven over andere clubs, terwijl de focus zou moeten liggen op het voorkomen van degradatie naar de Jupiler League. ‘Gertjan koos ervoor plaats te nemen bij het programma de Eretribune bij FOX Sports een dag na de pijnlijke nederlaag bij buurman Heracles Almelo. Hij trapte hiermee 300.000 FC Twente aanhangers vol tegen de schenen en met de opmerking dat het soms wel goed is als een club degradeert raakte hij ze vol in hun rode hart’, vat Twente Verenigt de situatie van dit weekeinde samen.

1Twente sprak met voorzitter Marc Hogenberg, beluister dat item hieronder terug.

Vraag naar onderzoek

Verder wordt gevraagd om een onafhankelijk onderzoek naar aankoop- en technisch beleid, commercieel beleid en resultaat, de zichtbaarheid van de beleidsmakers en de sportieve prestaties door de Raad van Commissarissen. ‘De uitkomst en aanbevelingen van dit onderzoek moeten bindend zijn’, voegt de ledenvereniging daar aan toe.

Daarnaast vragen wij expliciet aan de Raad van Commissarissen om de komende week de noodzakelijke consequenties te trekken op voetbaltechnisch gebied. Allereerst datgeen dat nodig is om ons dit seizoen te handhaven. Of Gertjan Verbeek hiervoor de juiste persoon is kunnen wij niet beoordelen, maar ga in gesprek met de spelers(raad) en kom samen tot een oplossing waarmee we er weer vertrouwen in kunnen krijgen dat het dit seizoen alsnog goed komt.’

‘Slechts één ding telt de komende wedstrijden en dat is handhaving. Alles dient hiervoor te wijken’, zo laat Twente, verenigt! weten. 'Voor de komende weken roepen wij alles en iedereen op om de club positief te blijven steunen op de weg naar lijfsbehoud !'

Lees hier het volledige statement