Maureen (13) uit Enschede en haar hondje Woezel zijn kampioen behendigheid

VideoENSCHEDE - Dertien is Maureen Baardink, en haar hond Woezel zeven.  En dit weekend zijn ze samen Nederlands kampioen behendigheid geworden. Tijdens het toernooi in Hellendoorn lieten Maureen en Woezel talloze volwassenen achter zich. 

Als klein meisje wilde Maureen altijd al een hond.  En zeven jaar geleden kwam die er. Woezel moest de hond heten, omdat Maureen dol was op de filmpjes nar de boeken van Woezel en Pip. En sinds ze een keer een training zag met honden die een parkoers met hindernissen afleggen, is ze superfanatiek, zegt haar moeder Anja. „’s Ochtends vroeg op om Woezel uit te laten, ’s avonds laat ook nog, de verzorging, Maureen doet er alles voor.”

Of banketbakker

De weekenden zijn gereserveerd voor de trainingen bij hondenschool Verena Boom in Wierden. Zij is ook de coach van Maureen, en trekt met haar op als ze competities heeft in het land. Afgelopen zondag in Hellendoorn kon zij trots zijn op haar pupil. Als een van de weinige jongeren wist Maureen de eretitel in de wacht te slepen. En de dag daarna gewoon weer naar school. Het Stedelijk vakcollege, waar Maureen nog twijfelt om zich te specialiseren in dieren, of banketbakker wil worden. „Maar ze zal altijd met honden blijven werken.” 

Volledig scherm
Maureen (13) is met haar hond Woezel Nederlands kampioen behendigheid geworden. © Anja Baardink

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.