Modelbaan Zuiderspoor Enschede bij tussenstation, eindstation onbekend

Video en AudioENSCHEDE - Operatie behoud Zuiderspoor ging zaterdag van start: de modelspoorbaan van Albert Platvoet, verhuisde van de kelder van Zuiderspoor Enschede aan de Pijpenstraat naar Museum Buurtspoorweg in Boekelo.

In de kelder wacht het materiaal onverpakt op het transport. Platvoet regelde dat de verhuiswagen driemaal heen en weer rijdt met een volbezaaide vloer: alleen de gebouwen zitten in de dozen. Platvoet kan dit allemaal niet doen zonder hulp van vrijwilligers: zes leden van Enschede Zuiderspoor en TMC laden in, MBS Boekelo laadt uit en bouwt onder leiding van Platvoet op en de gepensioneerde chauffeur Herman Haverkade regelde een vrachtwagen.

Laatste stoomdag

Zondag 21 oktober is de laatste stoomdag van MBS. De stoomtrein rijdt dan voor het laatst. Belangstellenden kunnen voorlopig alleen die dag het modelspoor bewonderen. Daarna gaat het museum een tijdje dicht. ,,Ik ben nog in overleg hoe we dat doen met bezichtiging in de rest van het jaar. Want dan moet het museum open zijn." MBS is een tussenstation voor de modelspoorbaan. Een eindstation wordt nog gezocht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Bran Remie

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.