Modelbaan Zuiderspoor Enschede bij tussenstation, eindstation onbekend

Video en AudioENSCHEDE - Operatie behoud Zuiderspoor ging zaterdag van start: de modelspoorbaan van Albert Platvoet, verhuisde van de kelder van Zuiderspoor Enschede aan de Pijpenstraat naar Museum Buurtspoorweg in Boekelo.

In de kelder wacht het materiaal onverpakt op het transport. Platvoet regelde dat de verhuiswagen driemaal heen en weer rijdt met een volbezaaide vloer: alleen de gebouwen zitten in de dozen. Platvoet kan dit allemaal niet doen zonder hulp van vrijwilligers: zes leden van Enschede Zuiderspoor en TMC laden in, MBS Boekelo laadt uit en bouwt onder leiding van Platvoet op en de gepensioneerde chauffeur Herman Haverkade regelde een vrachtwagen.

Laatste stoomdag

Zondag 21 oktober is de laatste stoomdag van MBS. De stoomtrein rijdt dan voor het laatst. Belangstellenden kunnen voorlopig alleen die dag het modelspoor bewonderen. Daarna gaat het museum een tijdje dicht. ,,Ik ben nog in overleg hoe we dat doen met bezichtiging in de rest van het jaar. Want dan moet het museum open zijn." MBS is een tussenstation voor de modelspoorbaan. Een eindstation wordt nog gezocht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Bran Remie
  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.