Volledig scherm
De finish vond eerder plaats aan de Boulevard 1945 © Lars Smook

Nieuwe start- en finishplek voor Enschede Marathon

ENSCHEDE - De Enschede Marathon krijgt een nieuwe start- en finishplek. Waar de afgelopen jaren aan de Boulevard 1945 de lintjes werden doorgeknipt, gebeurt dat komende editie op het Van Heekplein. 

Het complete start- en finishgebied wordt verplaatst naar het plein. “We merkten dat de start en finish met bijbehorende tenten te ver weg lagen van het Van Heekplein, terwijl daar de lopers na afloop samenkomen”, legt manager Sandra Melief uit. “Door start en finish te verplaatsen naar het Van Heekplein ontstaat er niet alleen meer contact tussen lopers, sponsoren en publiek, maar ook nog meer gezelligheid en sfeer.”

De Enschede Marathon vindt dit jaar plaats op zondag 14 april. Vorig jaar werd voor de vijftigste editie het parcours al vernieuwd.  

Komende editie zal ook een dag eerder al een evenement plaatsvinden. Op zaterdagavond kunnen startende lopers tijdens  ‘De Twee van Enschede’ alvast aan de bak. Dat is een laagdrempelige en recreatieve loop van twee mijl (3,2km). "Zo kan iedereen die nog niet toe is aan een 5 kilometer ook meedoen”, zegt Melief. 

1Twente sprak over de wijzigingen met Sandra Melief, eventmanager van de Enschede Marathon. Beluister het interview hieronder terug. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.