Volledig scherm
© Still video

Raadsleden trekken Enschedese wijken in

VideoENSCHEDE - Wat vindt u belangrijk voor Enschede? Met die vraag zijn gemeenteraadsleden gisteren de stad in gegaan. Doel: gesprekken aanknopen met inwoners van de stad en horen wat er in de wijken en dorpen leeft.

Bezoekers van Aquadrome en café Het Bolwerk konden donderdag al raadsleden treffen. De 'verzamelde' zorgen, meningen en ideeën worden gebruikt voor het Enschede Akkoord. Daarin hebben alle twaalf fracties in de raad met elkaar afgesproken gezamenlijk oplossingen te zoeken voor vaak genoemde thema's. Uiteindelijk doel is inwoners ook een rol te geven in besluitvorming en uitvoering.

Programma

Ook vrijdag en zaterdag zijn raadsleden in de hele stad actief om te horen welke thema's inwoners het belangrijkst vinden. Vanaf 14.00 uur zijn er raadsleden in de buurt van de moskeeën aan de Atjehstraat, Emmastraat en Waalstraat en later in de middag bij de winkelcentra Deppenbroek en Wesselerbrink. Tussen 18.00 en 21.00 uur wordt er gesproken met inwoners van Glanerbrug en Dolphia.

Het programma van morgen staat op enschede.nl/samen. Wie geen raadsleden tegenkomt of niet in staat is om vandaag of morgen een locatie te bezoeken kan daar ook een digitale lijst invullen.

1Twente ging met diverse raadsleden ook de wijken in. Bekijk die video's hier of bekijk de eerste aflevering hieronder.

©Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.