Rioolwater overstroomt huizen in Enschede: ‘ze sturen ons van het kastje naar de muur’

videoENSCHEDE - Het was niet eens een extreme regenbui, maar toch sloeg het noodlot maandagnacht toe in De Bothoven. Een deel van de huizen in Transburg werd overstroomd door rioolwater.

Wat er precies misging aan de Hoge Bothofstraat is een technisch verhaal. Maar het komt erop neer dat de afsluiter van een pomp die bij rioolwerkzaamheden wordt gebruikt de hoeveelheid regenwater niet meer aan kon. Een grote hoeveelheid rioolwater stroomde Transburg in. 

  1. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
    PREMIUM
    column

    Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

    Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.