Volledig scherm
PREMIUM
Anka Mulder. voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxion, waarschuwt voor de gevolgen van de bevolkingskrimp. Dat gaat Saxion banen kosten. © Annina Romita

Saxion zet zich schrap voor krimp: 300 banen in gevaar

ENSCHEDE - Ook Saxion krijgt te maken met krimp. Als er niets verandert, gaat dat de komende jaren zo'n driehonderd banen kosten bij de hogeschool van Enschede, Deventer en Apeldoorn. Verdere internationalisering moet dat tegengaan.

Anka Mulder, voorzitter van het college van bestuur van Saxion, waarschuwde in  de nieuwjaarsspeech voor medewerkers dat ook de hogeschool de komende jaren de gevolgen van krimp en de veranderende bevolkingssamenstelling gaat voelen. Nederland vergrijst. „Je merkt het nu al in het basis- en voortgezet onderwijs, dus komt het nu ook onze kant op”, aldus Mulder in een toelichting. „Lang niet iedereen is zich bewust van de gevolgen.”

  1. Levensteken van vermiste Joän uit Enschede maakt verdwijning nóg mysterieuzer

    Levenste­ken van vermiste Joän uit Enschede maakt verdwij­ning nóg mysterieu­zer

    Twaalf weken na haar verdwijning heeft Joän Berends (18), die tot juli vorig jaar in Enschede woonde, voor het eerst van zich laten horen. Althans, daar lijkt het op. Een vriendin kreeg op Facebook een teken van leven van de tiener, die een psychische stoornis heeft en verbleef in een jeugdzorginstelling. ,,Enerzijds zijn we opgelucht maar anderzijds ook weer niet’’, zegt moeder Esther Muller tegen deze site.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.