Volledig scherm
Rentree van FC Twente in de Eredivisie. © Lars Smook

Supporters Vak-P verbreken record met reusachtig spandoek

IN BEELDENSCHEDE - Maandenlang hebben de fanatieke fans van supportersvereniging Vak-P gewerkt aan een indrukwekkend spandoek voor hun club FC Twente. Zaterdagavond kwam het doek van 10.290 vierkante meter naar beneden voor de wedstrijd tegen PSV.

‘FC Twente heel m'n leven lang’ stond er op het gigantische spandoek. Het is niet alleen het grootste doek dat ooit in de Grolsch Veste hing, maar ook het grootste doek dat ooit is gemaakt in de Benelux. Het oude record stond op naam van Ajax. Het zogeheten Vak410 maakte in 2008 een spandoek van 129 bij 50 meter. Vak-P heeft dat record met een doek van 245 bij 42 meter flink aangescherpt.

In de onderstaande video is te zien hoe het enorme spandoek door zo'n 100 supporters naar het stadion wordt gebracht. 

Geen Europees record

Het grootste spandoek van Europa is het niet. In de Duitse 3. Liga rolden fans van Dynamo Dresden in 2015 een spandoek uit van ongeveer 450 meter lang. Het oranje-gekleurde doek werd volgens Bild met 70 kilometer draad aan elkaar genaaid en het kostte de fans zo’n 2 jaar én 25.000 euro.

Radio

1Twente sprak Nick Zwienenberg, woordvoerder van Vak-P, op de radio. Beluister het fragment hieronder. 

Volledig scherm
Spandoek Dynamo Dresden © Still
  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.