Transburg in Enschede krijgt GGD toch op bezoek na overstroming riool

VideoENSCHEDE - Een deskundige van GGD Twente komt vrijdag op verzoek van bewoners en de gemeente toch een kijkje nemen in de wijk Transburg. 

De bedoeling is om te kijken in hoeverre er sprake is van gezondheidsrisico’s in de woningen die maandagnacht het zwaarst zijn getroffen door de overstroming van het riool aan de Hoge Bothofstraat.

Geschrokken

Het noodriool kon de hoeveelheid regenwater niet aan en overstroomde. Zo’n tien woningen hebben daardoor behoorlijke schade opgelopen toen het vieze water de huiskamers in kwam. Schadeclaims kunnen verzekeraars van de bewoners in Transburg doorsturen naar de gemeente Enschede. 

Raadslid Ayfer Koç (CDA) heeft woensdagavond de getroffen bewoners bezocht en zegt geschrokken te zijn. Ze zegt in de gaten te houden dat de bewoners - waarvan sommige de Nederlandse taal niet perfect beheersen - wel goed worden begeleid in bij het repareren en verhalen van de schade.

Domijn onderzoekt wateroverlast

Woningcorporatie Domijn zegt te willen onderzoeken wat zij voor haar huurders kan doen om wateroverlast in de toekomst tegen te gaan. Woensdag heeft een technisch medewerker een kijkje genomen in de wijk, waarna tot de conclusie is dat er onderzoek moet worden gedaan. „Immers, hoewel deze overstroming is voortgekomen door de wegwerkzaamheden zien we dat er in heel Enschede, en ook hier (in Transburg, red.), steeds vaker sprake is van wateroverlast”, zegt een woordvoerster van Domijn.

Radio

1Twente sprak vrijdag met Tubantia-journalist Wilco Louwes over de situatie in Transburg. Beluister het interview hieronder. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
© Familie Chamoun

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.