Volledig scherm
Laurens van der Velde © Carlo ter Ellen DTCT

Van der Velde stopt als raadslid PvdA in Enschede

AudioENSCHEDE - Laurens van der Velde stopt eind oktober als gemeenteraadslid voor de PvdA in Enschede. Van der Velde (35) doet dat om plaats te maken voor zijn jonge partijgenoot Deniz Dönmez, die dan de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt en plaats mag nemen in de raad. Dönmez stond op plaats 5 op de PvdA-kandidatenlijst, maar is nu , als 17-jarige, nog te jong voor een zetel als volksvertegenwoordiger.

Van der Velde stopte eerder al als fractievoorzitter voor de PvdA nadat hij door zijn eigen fractie werd gepasseerd als kandidaat-wethouder in het over twee weken te installeren college van Burgerbelangen, D66, VVD, PvdA en ChristenUnie. De PvdA gaf voor die functie de voorkeur aan Arjan Kampman. Van der Velde: ,,Ik stop nu ook als raadslid omdat ik de ontwikkeling van mijn partijgenoot Deniz Dönmez niet in de weg wil staan.''

Van der Velde wil zich nu fulltime gaan wijden aan zijn baan als communicatiemedewerker bij de Universiteit Twente (UT). Hij werkt nu nog 28 uur per week voor de UT.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.