Volledig scherm
PREMIUM
Monumentjes in de berm markeren de plaatsen waar deze mensen om het leven kwamen. © Wouter Borre

Vliegveldstraat moet na honderden ongevallen aangepakt worden

DEURNINGEN/HENGELO- In de afgelopen zeven jaar vielen er zes doden bij ongelukken op de Vliegveldstraat tussen Deurningen en Enschede en sinds 1987 werden er meer dan 900 ongevallen geregistreerd. De provincie neemt maatregelen om de veiligheid te verbeteren. Maar verkeersdeskundige Max van Kelegom zet vraagtekens bij de analyse van ongelukken waar maatregelen op worden gebaseerd.

Een 19-jarige jongen uit Hengelo kwam afgelopen maandagavond om het leven na een botsing met een tractor op de N737 vlak voor Deurningen. Het is het zesde dodelijke ongeval in zeven jaar tijd op de provinciale weg. Monumentjes in de berm markeren de plaatsen waar deze mensen om het leven kwamen. Voor de ongelukken is geen eenduidige oorzaak te noemen. Ze vonden plaats op verschillende plekken van de 9 kilometer lange weg.

  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.