Bentelo neemt beek per Beuzels Voetveer

videoBENTELO -  Beuzels Voetveer. Zo heet het trekpontje over de Hagmolenbeek dat deze zaterdag ‘te water is gelaten’. 

Mevrouw Marie van de Meulen-Beuzel, de vierde generatie van een boerengeslacht aan de stroom, ging officieel als eerste passagier mee naar de overkant. Jonge leden van de Scouting Bentelo trokken haar naar de andere oever. Er werd meteen geproost met champagne.

De Dorpsraad Bentelo kwam vier jaar geleden op het idee een wandelroute rond het kerkdorp uit te stippelen. Daarin paste een voetveer, over de beek en tussen de wijnboerderij en een bos van kasteel Twickel.

Crisis

Het kostte vervolgens moeite het veer door vrijwilligers gebouwd te krijgen, na een ontwerp van Arcadis. Doordat de economische crisis voorbij was en alle vakmensen uit Bentelo weer volop aan de slag waren, was het speuren geblazen, vertelde Miriam Leferink (43) van de Dorpsraad.

3000 euro

Het voetveer werd uiteindelijk getimmerd door vader Frans (75) en zoon Sander (45) Westendorp en Vincent Grashof (42) uit St. Isidorushoeve. Zij hielden nadrukkelijk rekening met de diepgang van het met de hand ‘aangedreven’ veer. De Dorpsraad Bentelo kreeg subsidie en kon daarvan de kosten - 3000 euro aan materiaal - betalen. De scouts die deze zaterdag belangstellenden overvoeren, gebruikten een klomp aan een hengel om vrijwillige bijdragen te vragen. Er gingen kaas en worst rond, ter verhoging van de feestvreugde.

Volledig scherm
TT-2019-014655 Bentelo - Bestuurders van de Dorpsraad Bentelo nemen een voetveer over de Hagmolenbeek in gebruik. Editie: Hengelo Foto: Rikkert Harink. RH20191123 © RIKKERT HARINK

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.