Glamour tussen de bolides in Hengelo met Glennis Grace en NiceNienke

VideoHENGELO - Wat is er nou glamourous aan een autobedrijf midden op een industrieterrein langs de A35 bij Hengelo? Nou, meer dan genoeg deze dinsdag. Het pand van Munsterhuis Exclusief aan - nota bene - de Goudstraat was namelijk de startlocatie van de eerste Land Rover Tour door Twente. Een feestje voor een groep powervrouwen, waar met Glennis Grace, Edsilia Rombley én de Almelose Youtuber NiceNienke aan starpower geen gebrek was.

De knalrode loper ligt deze dinsdagochtend uitgerold voor de deur van het autobedrijf aan rand van Hengelo. Initiatiefneemster Sharon Güzel van beautybedrijf Ogé wacht 25 BN’ers op. Het zijn allemaal vriendinnen en de groep wordt deze regenachtige dinsdag door heel de regio gereden. In Land Rovers natuurlijk, want bij glamour hoort groots. Niet klimaatneutraal, wel imponerend.

Gifts en een goed doel

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Het doel: om te laten zien hoe mooi Twente is. “Ik vond dat er wel wat meer glamour in Twente zichtbaar mocht zijn”, legt Sharon uit. “Dus heb ik deze dames benaderd voor dit evenement. We gaan langs allerlei prachtige plekken én bedrijven door heel de regio. Om te laten zien dat het oosten ook wat bieden heeft, maar ook om vandaag lekker verwend te worden.”

De route gaat door heel de regio, om uiteindelijk te eindigen bij een luxe diner op landgoed Twickel bij Delden. Onderweg worden de dames overspoelt met cadeaus. Totale waarde: 4000 euro per persoon. Gelukkig steunen de glamourdames ook een goed doel. Iedere deelnemer heeft een presentje meegenomen, waar deze kerstdagen 25 gezinnen mee worden blij gemaakt. 

Nienke tussen de topzangeressen

Edsilia Rombley, Glennis Grace, Berget Lewis. De lijst van landelijk bekende topzangeressen die deze dinsdag verzamelen bij Munsterhuis is indrukwekkend. Beautyvloggers met tienduizenden Instagram-volger, maar ook de Almelose Nienke Helthuis is aanwezig. Onder de naam NiceNienke vergaarde ze de laatste jaren 3,5 miljoen volgers op YouTube. Vooral aan de andere kant van de wereld: “Ik ben net weer terug uit Brazilië”, vertelt de goedlachse blondine.

Nienke is als Youtuber de nummer vier van Nederland en heeft meer abonnementen op haar kanaal dan bijvoorbeeld Enzo Knol of StukTV. In Brazilië kan ze niet zonder beveiliging over straat. In Almelo nog wel. “Dit is ook voor mijn doen ook wel heel erg glamour hoor, maar die grote auto's zijn gaaf!”

Songfestival

Een andere grote liefhebber van de bolides is zangeres Edsilia Rombley. De tweevoudige deelneemster aan het Songfestival (vierde plaats in 1998) zegt dol te zijn op het ronkende geluid van de motoren. “Mijn vader werkte ook in de autobranche, dus dit is heel herkenbaar. Of ik uitkijk naar de rit door Twente? Als ik hier ben voor optredens is het vaak al donker. Ik ben heel benieuwd hoe Twente er overdag uit ziet.”

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.