Volledig scherm
Vocal Group XXL tijdens het optreden op het Open Podium Twente in 2012. © Wouter Borre

Vocal Group XXL Hengelo wint Rotterdams festival

VideoHENGELO/ROTTERDAM - Vocal Group XXL uit Hengelo heeft het  Balk Top-festival in Rotterdam gewonnen. Het koor deed mee in de klasse voor middelgrote groepen en promoveert nu.

Aan dit tweejaarlijkse festival voor lichte koormuziek mogen alleen de beste koren uit Nederland meedoen. Dat de vakjury Vocal Group XXL unaniem tot winnaar uitriep is veelzeggend, meent woordvoerster Simone Hanegraaff.

De 20 zangers en zangeressen werkten afgelopen maanden keihard aan het optreden, onder leiding van Rogier IJmker. Hij schreef drie van de vier arrangementen die de jury prees met woorden als ‘zeer origineel ’ en ‘gave keuze!’. Volgens Simone komt het niet vaak voor dat een vocal group songs van Tori Amos en Florence & The Machine vertolkt.

‘Te gekke sound’

Andere kwalificaties uit het juryrapport zijn: ‘te gekke sound’, ‘heerlijke stemmen met veel verschillende klanken’, ‘lekkere timing en energie’. Die loftuitingen moeten XXL tot nog grotere hoogtes brengen. De prijs bestaat uit promotie naar de topklasse van het Balk Top-festival over twee jaar.

Voor het zover is, richt XXL zich de komende maanden eerst op het jubileumconcert in november 2020. De groep bestaat dan 10 jaar, dat is het vieren waard.

Het hele optreden in Rotterdam is hieronder te zien. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.