Abraham Alex uit Glane krijgt 50 wasmachines in zijn voortuin

VideoGLANE - Mensen die zaterdagmorgen door de Meulderinksesch in Glane komen, kijken ongetwijfeld raar op. Bij een woning staan namelijk 65 machines, waarvan 50 wasmachines in de voortuin.

Dit allemaal omdat de bewoner van het huis, Alex Biesma, vrijdag 50 jaar is geworden. Collega’s verrasten de jarige donderdag met de tientallen machines. De een nog krakkemikkiger dan de ander. De collega’s hebben de wasmachines op de kop getikt bij een ijzerboer. 

‘Alex Miele’

Dat het uitgerekend wasmachines zijn, is geen toeval. Alex repareert al jarenlang wasmachines. Gewoon als hobby, naast zijn werk bij de technische dienst van de Johma. „Mensen kennen mij ook als Alex Miele, naar het wasmachinemerk. De Mercedes onder de wasmachines, zeg ik altijd. Mijn baas reageerde verbaasd toen hij erachter kwam dat ik eigenlijk niet zo heette.”

De wasmachines konden dus niet missen op zijn vijftigste verjaardag. Alex zelf kon de actie wel waarderen. „Ik houd wel van een geintje.” Zijn collega’s mogen zich wel schrap zetten. „Veel van hen moeten nog 50 worden, dus ik heb nu mooi wat tijd om wat te bedenken. Laat hen maar slapeloze nachten krijgen”, zegt Biesma met een knipoog.

Veel aandacht

De opvallende verschijning trekt veel bekijks. Continu staan er mensen voor het huis te kijken naar de bijzondere opstelling van de tientallen wasmachines. „Ik lach me dood. Ze rijden langzaam langs of stoppen soms zelfs en stappen uit om foto’s te maken. En ook verschillende media komen langs. Ik had niet verwacht dat het zoveel aandacht zou trekken, en mijn collega’s denk ik ook niet.” 

Zaterdagavond viert de Abraham zijn verjaardag. Daarna wordt het tijd om de boel weer op te ruimen. „Eerder krijg ik mijn envelop niet van de collega’s”, zegt Alex. Maandag komt er een grote vrachtwagen om alles weer op te halen. „Maar ik hoef het vast niet alleen te doen.”

Volledig scherm
50 wasmachines in de voortuin van deze Abraham © News United | Dennis Bakker

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (69%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (11%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1677 stemmen