De nieuwe sporthal
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe sporthal © Reinier van Willigen

Dorper Esch in Denekamp compleet vernieuwd: ‘Hier mogen we trots op zijn’

VideoDENEKAMP - Trotse en tevreden gezichten afgelopen weekend in sportcentrum Dorper Esch. Veel Denekampers namen een kijkje in de gerenoveerde sporthal en het nieuwe zwembad. ‘Het zou zonde zijn als we hier geen gebruik van maken.’

Dat de opening van sportcentrum Dorper Esch zaterdagmiddag wordt gevierd met een Grote Spetterende Instuif is terug te zien in het straatbeeld. Overal in ’n Doarp worden kinderen gespot met sporttassen achter op de fiets. „Hartstikke leuk!”, meldt een enthousiaste bezoekster bij de receptiebalie van het vernieuwde sportcentrum. 

Super tevreden

Stralend van trots lopen de gebruikers van Dorper Esch maar ook de Denekampers rond in de volledig gerenoveerde sporthal en het splinternieuwe zwembad. Een resultaat waarvan Twan Eshuis, woordvoerder van Dorper Esch Gebruikers (DEG), zes jaar geleden niet had durven dromen: „We zijn super tevreden, 95 procent van wat we wilden, is bereikt.”

De ambities voor die resterende 5 procent liggen in de ‘droge kant’ van het gebouw. „In de sporthal zouden we graag wat extra tribunes aan de overkant wilen hebben.” 

Wij namen een kijkje in het nieuwe sportcomplex:

Gezonde smoothies

In de nieuwe entree staan enkele kraampjes opgesteld waar versnaperingen voor de jonge sporters te krijgen zijn. Gezonde smoothies en iets minder gezonde donuts en zakjes chips, beide in voldoende mate beschikbaar gesteld door sponsoren. In het sportcafé, dat gerund wordt door bijna 120 vrijwilligers van De Dinkel en DeVoKo, pakken oudere bezoekers een kopje koffie.

Oldenzaal e.o.