McDonald’s Oldenzaal na vijf weken ‘eindelijk’ weer open

videoOLDENZAAL - Vijf weken moest Oldenzaal het doen zonder de McDonald’s. Maar zaterdag opende het restaurant van de populaire fastfoodketen na een grondige verbouwing weer de deuren. En daar waren liefhebbers maar wat blij mee.

Er wordt aan de buitenkant nog gewerkt aan de gevel, maar binnen is alles zo goed als klaar. Het is zaterdagochtend als de eerste gasten binnendruppelen voor een latte macchiato, McMuffin of zelfs al een hamburger. Supervisor Hasan Akbas kijkt tevreden om zich heen. „We hebben nu in de ochtend al heel wat gasten geholpen en ik verwacht vandaag echt topdrukte. Zaterdagen zijn natuurlijk sowieso al druk, maar vandaag wordt het echt booming.”

Nodig

Volledig scherm
De McDonald's in Oldenzaal was weken dicht vanwege een verbouwing © Joost Dijkgraaf

De McDonald’s in Oldenzaal, pal naast de op- en afrit van de A1, is al jaren een populair en drukbezocht restaurant. Vandaar dat uitbreiding ook echt wel nodig was, vertelt Akbas, die zelf supervisor is bij de franchiseonderneming McDonald’s Twente, met zeven filialen in Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Winterswijk. 

„We hebben het filiaal in Oldenzaal zo’n anderhalf jaar geleden overgenomen van de vorige franchiser. En toen hadden we eigenlijk meteen al het plan om op korte termijn te verbouwen. We wilden het niet alleen uitbreiden, maar ook het interieur vernieuwen, want dat was best gedateerd.”

Groter 

Dat is inmiddels gebeurd. Het restaurant heeft er 90 vierkante meter bij en is daarmee van 150 naar 200 zitplaatsen gegaan. Het terras is verplaatst naar de zijde van de Enschedesestraat en is aangevuld met een speeltoestel. Verder heeft het restaurant ook de bestelschermen die je ook in andere filialen steeds vaker ziet. „En natuurlijk de McCafé. Dat wordt steeds populairder. Met name in Duitsland is het heel groot, maar hier in Nederland  bloeit het ook op. Mensen komen echt niet meer alleen voor een hamburger.” 

Dubbele McDrive

Verder is ook de McDrive uitgebreid van één naar twee rijbanen. „Het duurt alleen nog een paar weken voordat die tweede rijbaan gebruikt kan worden, want we wachten nog op de apparatuur voor de tweede bestelpaal.” 

Quote

We gingen bijna elke week naar de McDonald’s, dus we zijn blij dat de vijf weken voorbij zijn.

Hennie uit Oldenzaal

Akbas is blij met het resultaat, net als Giorgina (6) uit Oldenzaal, die eigenlijk vooral blij is dat ze eindelijk weer naar de McDonald’s kan. „We gingen bijna elke week wel”, zegt haar oom Hennie. „Dus we zijn wel blij dat die vijf weken voorbij zijn. Maar in de tussentijd konden we ook wel terecht in Enschede of Hengelo, hoor. Dat hebben we wel een paar keer gedaan.”

Maar dat ze nu weer in Oldenzaal terecht kunnen, is toch fijn, zegt Hennie. „We dachten dat het pas om 12 uur open zou gaan, maar we reden er net langs en toen bleek dat er al mensen zaten. Toen zijn we maar vast naar binnengegaan voor een hamburger.” 

Weinig speelruimte

Of het resultaat ze bevalt? „Het is wel mooi geworden”, zegt haar moeder die liever niet met naam in de krant wil. „Maar ik mis toch wel wat speeltoestellen voor kinderen. Buiten is wel een glijbaan, maar verder niets. En dat heb je bij andere filialen wel. Dat vind ik wel jammer.” Het lijkt Giorgina niet te deren. Ze neemt tevreden nog een hap van haar hamburger. 

Giorgina is niet de enige die de McDonald’s heeft gemist. „Er stonden zo vaak mensen op de stoep in de afgelopen weken. Dan reden ze de McDrive in, ondanks de borden en hekken”, zegt supervisor Akbas. „En je wilt niet weten hoeveel telefoontjes we gisteren kregen of we al open waren. Dus ja, ik zei het al: vandaag wordt booming.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.