Stormloop op Afrikaanse ‘erfenis’
van geliefde pastoor in Rossum

VideoROSSUM - Meteen na de speciale eucharistieviering in de Plechelmuskerk van Rossum, opgedragen aan de in juni overleden pastoor Michel Zeinstra (77), werd het deze zondag meteen razend druk in Kulturhus De CoCer. Daar werd Afrikaanse kunst ter verkoop aangeboden, de ‘erfenis’ van de geliefde voorganger.

Voordat Zeinstra twintig jaar geleden naar Rossum kwam, was hij als lid van de Paters Assumptionisten in Afrika gestationeerd. Hij stond in tweestrijd toen een bevriende pastoor in het Twentse kerkdorp plotseling overleed. De toenmalige kardinaal Simonis wilde Zeinstra elders in ons land inzetten, maar voor Zeinstra was de keuze Rossum of Afrika. Hij zou afgelopen vrijdag hebben gevierd dat hij twintig jaar geleden in Twente werd geïnstalleerd. Hij overleed in juni aan de longziekte COPD.

Volledig scherm
In Kulturhus De CoCer in Rossum bekeken velen kunst uit Afrika, waar de geliefde pastoor Michel Zeinstra werkte. © Bert Janssen

Zijn ‘erfenis’ uit Afrika, met beelden, schilderijen, stoffen en kunstwerken, werd vanaf vrijdag tot en met deze zondagmiddag verkocht, net als kerstspullen. De opbrengst is bedoeld voor de missiepost Kyondo, waar Zeinstra eveneens twintig jaar had gewerkt.

Oldenzaal e.o.

Poll

Kadolstermennekes moeten na 66 jaar deur openstellen voor vrouwen

Kadolstermennekes moeten na 66 jaar deur openstellen voor vrouwen

  • Het zou tijd worden, maak er dan meteen OCV Kadolsterleu van (29%)
  • Belachelijke discussie, laten we ons druk maken om dingen die er echt toe doen (57%)
  • Ach, mét vrouwen was het carnaval in Oldenzaal nooit zo groot geworden (14%)
559 stemmen