85-jarige Eibergse gaat voor de 32ste keer met collectebussen op de deel

VideoEIBERGEN - Voor de tweeëndertigste keer staan deze week de collectebussen op de deel van de dorpsboerderij van Wilhelmien Startman-Luttikholt aan de Beltrumseweg. De nu 85-jarige Eibergse begon op haar 53ste als ‘organisator’ voor de collecte voor de Nederlandse Brandwondenstichting voor de kern Eibergen. 

Wilhelmien Startman draagt het stokje nu over aan dochter Wilma Emsbroek-Startman. Die is ‘op papier’ al een paar jaar de drijvende kracht achter de lokale organisatie van de collecte. Maar in de praktijk stonden de bussen nog elk jaar op de deel bij moeder Wilhelmien. Ooit begonnen met tien collectanten, is het legertje inmiddels uitgegroeid tot zo’n 65. Gemiddeld halen die zo’n 50 euro op, een totaalopbrengst van zo’n 3500 euro dat naar het goede doel gaat. 

  1. De regenboogvlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    De regenboog­vlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    GROENLO-LICHTENVOORDE- Ze zijn jong, ze zijn anders geaard, ze zijn scholier, ze zijn Achterhoeker en op Paarse Vrijdag benadrukken ze hun specifieke seksuele geaardheid (homo, lesbiënne of iets anders) met iets paars: een jas, sjaal, rugzak. Voor het Marianum in Groenlo (maar ook in Lichtenvoorde) was dat paars vrijdagochtend goed zichtbaar. En aan het begin van de grote pauze ging op hun school de regenboogvlag in top.