Badmeester Youri Roolvink bij met beetje verkoeling in Eibergen: ‘Zwemmen is gewoon gezond!’

VideoEIBERGEN - In de paar weken tropische hitte was het regelmatig druk in openluchtzwembad Het Vinkennest door verkoeling zoekende bezoekers. Deze en volgende week is dat stukken minder, de buitentemperaturen zijn minder zomers. De zwemvierdaagse wordt zo wel een uitdaging, aldus badmeester Youri Roolvink.

Het is een open deur: het weer maakt of breekt het zwemseizoen bij een openluchtzwembad. "Vorig jaar hebben we de zwemvierdaagse afgeblazen", herinnert Youri Roolvink zich. "Toen hadden we wat later in de zomer juist die hete, droge periode. En was het 's avonds te druk met recreatieve zwemmers, om het diepe bad vrij te houden voor de baantjeszwemmers van de vierdaagse."

  1. #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’
    HéScheids

    #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’

    ENSCHEDE - Frank Driezes van Lochuizen belooft een teamgenoot een kratje bier als hij weer scoort uit een vrije trap, supporters van Excelsior’31 moeten oppassen langs de kant van het veld en de scheidsrechter imiteert een schwalbe van een FC Trias-speler op prachtige wijze. Ook het afgelopen voetbalweekeinde zat vol met opvallende gebeurtenissen. Herbeleef de meest bijzondere momenten in deze video.