De Club met huis op de kop wint grote optocht Noordijk

VideoNOORDIJK - De Club heeft de optocht van de Pinksterkermis in Noordijk bij de grote wagens gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt in een  goedgevulde feesttent. De stoet ging deze zaterdagavond rond. De Club had een huis op de kop gebouwd.

De tweede prijs bij de grote wagens was voor Noariks Geweld met de boerenbruiloft. De vriendenkring leverde vorig jaar zowel de koning bij het vogelschieten, Dennis Elbersen (39), als de koningin vogelgooien, Roberta Grijsen (45). Hun wagen won ook de themaprijs.

De derde prijs bij de grote wagens ging naar de vriendengroep Okidoki met Wie doot ’t Samen. De wagenbouwers deelden viagrapillen, als middel tegen de sluiting van de Tormijnschool.

Bij de kleine wagens won Pride Noordijk, met de Achterhoekse variant van de Gay Parade. De Boefjes (Buurman en Buurman) werden tweede en de Noordiekse Boeren (drie jongens in overall) derde.

Bij de individuelen won Circus Penotti. Boukje Mengerink (9) en Britt Tijhuis (9) gingen voor de derde en laatste keer rond op hun pony’s, de bruine Camaro en schimmel Zippo.

Volledig scherm
Optocht Pinksterkermis Noordijk. © Cees Elzenga/hetoog.nl