Overnachten in de regio: De Ark, plezierig verblijf in Needse dreven

VIDEONEEDE - Achterhoek als de regio van 1001 nachten? Overnachten is allesbehalve saai als je de juiste locatie kiest. We proberen de meest originele overnachtingsadressen uit en doen verslag. Aan de rand van Neede, nog net in de bebouwde kom, is sinds enige jaren B & B De Ark gevestigd. Gerund door René en Anita van Ark.

René van Ark was fan van het Omroep Max tv-programma Bed & Breakfast, dienstverlening en gastheerschap zitten bij hem in het bloed, en hij had ervaring opgedaan met het exploiteren van horecabedrijven: De Ruif in Neede en De Libertijn in Eibergen. Deze combinatie deed hem en zijn vrouw Anita in 2016 besluiten een niet benutte ruimte in hun huis - een ruime kamer met een eigen toegang, toilet en badkamer - te gaan gebruiken als overnachtingsverblijf. De ruimte was enige tijd eerder vrijgekomen doordat zijn inwonende schoonmoeder was overleden. Zo ontstond Bed & Breakfast De Ark, de achternaam bleek een bruikbare en toepasselijke bedrijfsnaam. René is vooral de gastheer, Anita verzorgt de administratie. "Ik vind het leuk om me persoonlijk om de gasten te bekommeren en mijn vrouw werkt liever op de achtergrond."

  1. #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’
    HéScheids

    #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’

    ENSCHEDE - Frank Driezes van Lochuizen belooft een teamgenoot een kratje bier als hij weer scoort uit een vrije trap, supporters van Excelsior’31 moeten oppassen langs de kant van het veld en de scheidsrechter imiteert een schwalbe van een FC Trias-speler op prachtige wijze. Ook het afgelopen voetbalweekeinde zat vol met opvallende gebeurtenissen. Herbeleef de meest bijzondere momenten in deze video.