Somsen en Dijkstra winnen kermisloop in Eibergen

VideoEIBERGEN - Joost Somsen en Suzanne Dijkstra mogen zich de winnaars noemen van de dertiende editie van de kermisloop-nieuwe stijl. Zo'n dertig lopers deden mee aan de editie voor de senioren; bij de jeugd tot 9 jaar en die tot 12 jaar was het deelnemersveld beperkt.

Meedoen aan de kermisloop is van oudsher belangrijker dan wie 'm exact wint, is het credo. “Het is een variant op 's avonds een man, de volgende dag ook nog kunnen sporten”, aldus spreekstalmeester Erno van den Heuvel. 

Bierbekertjes

Op het parcours zwerven van de voorgaande kermisavond heel wat plastic bierbekertjes, maar verraderlijker is het losse zand op de klinkers dat is overgebleven van het opnieuw bestraten van de Kleine Hagen. Geen van de lopers gaat daarop onderuit in de bochten en bij demarrages.

Wisselbeker

Bij de heren wordt het een strijd tussen de kanshebbers Connor Kluivers en Joost Somsen, die laatstgenoemde tactisch wint. Bij de dames is Suzanne Dijkstra overtuigend winnares. Omdat het voor haar de derde overwinning op rij is, mag ze de wisselbeker houden. Voor Somsen is drie keer ook scheepsrecht, maar bij hem zijn het geen drie zeges op rij.

Uitslagen: jongens t/m 9 jaar: 1. Tremo Meuleman; 2. Tieme te Braak; 3. Gijs Roesink; meisjes t/m 9 jaar: 1. Suse Baak; 2. Iva Meuleman; 3. Jula ter Maat. Jongens t/m 12 jaar: 1. Tom van Waardenburg (enige jongen in deze categorie); meisjes t/m 12 jaar: 1. Eva van Waardenburg; 2. Kenna Kluivers; 3. Chelsea Timme; senioren: heren: 1. Joost Somsen; 2. Connor Kluivers; 3. Antoine van Brummelen; dames: 1. Suzanne Dijkstra; 2. Hieke Wouda; 3. Danique Pomds.

Volledig scherm
Joost Somsen (l) en Connor Kluivers voeren bij de senioren al bij de start het lopersveld aan bij de kermisloop. © Robin Hilberink