Springend op speeltoestel in Groenlo leren én energie opwekken

VideoGROENLO - De leerlingen van de Groenlose basisschool De Watermolen spelen vanaf volgende week op hun schoolplein als eerste in Gelderland op een digitaal speeltoestel. Daarmee kunnen allerlei spelletjes worden gespeeld en wordt tegelijkertijd energie opgewekt.

‘The Gamer’ heet het toestel dat vanaf dinsdagmiddag speelklaar op het speelplein van de school in het centrum van de vestingstad ligt. ,,Het is een speeltoestel waarop je al springend allerlei spelletjes doet", vertelt directeur Cilia Stortelder. ,,Je kunt er bijvoorbeeld boter-kaas-eieren op spelen, maar ook de tafels oefenen.”

Zelf programmeren

Het aantal spellen kan nog worden uitgebreid en ook daarin spelen leerlingen een rol. ,,The Gamer werkt op basis van zonne-energie, maar de leerlingen kunnen ook zelf leren en spel te programmeren.” Een nieuw spel kan eerst in het klaslokaal op de computer worden gemaakt en daarna op het schoolplein worden gespeeld.

Eerste school

De Watermolen is de eerste basisschool in de provincie waar ‘The Gamer’op het schoolplein wordt neergelegd. Eén van de spellen op The Gamer heet ‘Turn off the lights’. Dit spel is erop gericht kinderen bewust te maken van duurzame energie en van onnodig energieverbruik.

Volledig scherm
The Gamer werd al eerder geopend in Roosendaal. © Pix4Profs/Peter Braakmann