Barbecue, bier, beats en barbers in Goor begint zonnig

VIDEOGOOR - Barbecue, bier, beats en barbers. Dat zijn de vier B’s van een zomers gala in Goor. Op de plek waar in het laatste weekend van juni de grote ‘tente’ van het Goorse Schoolfeest staat, rookt nu de barbecue. 

De biertap loopt en er is live-muziek op een podium voor De Reggehof. BBBB had deze zaterdag, officieel de laatste dag van de zomer, een zonnige aftrap. Er wordt tot tien uur gegeten en, niet onbelangrijk in Goor, gedronken. De spareribs en de zon maken dorstig.

Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl
Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl
Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl
Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl
  1. Duizenden dahlia's kleuren Wendezoele in Ambt Delden tijdens heus NK

    Duizenden dahlia's kleuren Wendezoele in Ambt Delden tijdens heus NK

    AMBT DELDEN - Museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden is dit weekend het decor van het NK dahliakweken en de bijbehorende dahliashow. Duizenden bloemen kleuren de oude schuren en boerenwagens. Het evenement trekt veel belangstellenden, zo blijkt deze zaterdag. De meeste bezoekers komen speciaal voor de dahliashow. Zo ook Frans en Truus Katier uit Delden. Ze zijn gek op dahlia's, vertelt Truus. „We hebben zelf ook 23 soorten dahlia's in onze tuin.” Vooral de verschillende vormen en de vele kleuren van de bloemen vinden ze mooi. Even verderop bewondert Jan Goselink uit Wierden de bloemstukken. De kleuren van de dahlia's spreken hem aan, zegt hij. „Ik sprak net een andere bezoeker die dahlia's kweekt en ik ga wat dahliaknollen van hem kopen, zodat ik volgend jaar in mijn eigen tuin van de bloemen kan genieten.”
  2. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

Hengelo e.o.