Bij de HEMA in Hengelo staat iedere ochtend twintig man voor de ingang voor het ontbijt

videoHENGELO - Het is nog niet eens 09.00 uur en het publiek staat al klaar. Voor de deuren van de HEMA aan de Enschedesestraat staat al een man of twaalf te wachten. Aan de achterkant nog eens tien bezoekers. Zo gauw de deuren opengaan ‘rennen’ ze nog nét niet naar binnen. Waarom? Het is tijd voor het ontbijt.

„Oh daar komt de chef al”, klinkt het op straat als filiaalmanager Maarten Hup (32) de deuren opent. De vaste bezoekers zijn er weer klaar voor. In een mum van tijd staan er twintig mensen in de rij voor het gewilde ontbijt van het warenhuis. „Zo gaat het hier iedere dag”, vertelt Hup. „We hebben een vaste groep van ongeveer vijftien mensen, die bijna iedere dag komen ontbijten.” Of ze een vaste tafel hebben? Hup lacht. „Ze zullen er niks van zeggen, maar als je aan ‘hun’ tafel zit, kunnen ze je wel wegkijken.”

  1. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.