Hengelose ‘machinist’ Jos spoort in zijn tuin door Twente

VideoHENGELO - Klein Twente in de achtertuin. Jos Blankenvoort heeft rond zijn modelspoorbaan verschillende Twentse bouwwerken gebouwd. De Oeler Watermolen, ’t Los Hoes uit Ootmarsum, molen De Vier Winden in Reutum (nabij Weerselo) en het station van Delden. Zijn nieuwste aanwinst? De Hengelose watertoren.

Aan de Hengelose watertoren heeft Blankenvoort net de laatste hand gelegd. Acht maanden werkte hij aan het project. Verscheidene keren ging hij naar de Watertorenlaan om foto’s te maken. Ook vroeg hij Stichting in Wording of ze misschien nog bouwtekeningen hadden. Die zijn er, maar wel van  de originele toren, van voor de oorlog. Geen probleem, vindt Blankenvoort. „De toren nu is een beetje rechttoe rechtaan. De oude versie was juist een grotere uitdaging.”

  1. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.